Финландия и Швеция подадоха днес заедно молби за членство в НАТО. Посланиците на

...
Финландия и Швеция подадоха днес заедно молби за членство в НАТО. Посланиците на
Коментари Харесай

Финландия и Швеция подадоха заедно молби за членство в НАТО

Финландия и Швеция подадоха днес дружно молби за участие в НАТО. Посланиците на двете страни връчиха писмата от държавните управления си на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Церемонията бе тази заран в централата на алианса в Брюксел.

След като финландският парламент даде зелена светлина с голямо болшинство от над 95%, всичко бе готово за едновременното внасяне на молбите за участие на двете страни. Утре шведският министър председател Магдалена Андершон и финландският президент Саули Нинистьо отпътуват за Вашингтон, с цел да се срещнат с президента на Съединени американски щати Джо Байдън, заяви Белият дом.
В понеделник Турция, която наложително би трябвало да ратифицира приемането на новите членове на НАТО, удостовери враждебността си към приемането на Швеция и Финландия макар дипломатическите диалози през уикенда, подсети Българска телеграфна агенция. Анкара упреква двете страни, че не извършват нейни претенции за изгонване на хора, които счита за членове на терористични организации.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР